Dum 19, Decembrie 2010 / Garanti Bank

Garanti Bank se extinde in Romania

Bucuresti, 20 decembrie 2010 – In linie cu strategia Garanti de a construi un grup financiar puternic pe piata locala, Grupul Garanti Romania anunta aderarea celor trei institutii financiare non-bancare, Motoractive IFN SA, Ralfi IFN SA, Domenia Credit IFN SA, care au functionat anterior sub brandul GE Money, la identitatea si valorile Garanti, incepand cu finalul acestui an. Respectandu-si angajamentul fata de piata din Romania, saptamana trecuta Garanti Turcia
a achizitionat pachetul de actiuni detinut de GE Money la aceste trei entitati, devenind astfel singurul actionar al acestora, cu o participatie de 100%.

Alaturi de Garanti Bank, una dintre cele mai inovatoare si dinamice banci din Romania, cele 3 entitati care au operat sub marca GE Money vor forma Grupul Garanti si isi vor schimba marcile comerciale, insa isi vor pastra denumirile oficiale. Astfel, cele trei IFN-uri isi vor desfasura activitatea sub urmatoarele marci dedicate: Motoractive Leasing va functiona sub marca Garanti Leasing, Ralfi se va schimba in Garanti Credite de Consum, in timp ce noua marca a Domenia va fi Garanti Credite Ipotecare. Totodata, banca are o noua denumire oficiala, Garanti Bank S.A. Procesul de rebranding a fost initiat deja pe plan intern si va fi finalizat la sfarsitul lunii ianuarie 2011 si in relatiile cu clientii si colaboratori precum comercianti, dealeri, brokeri, etc.
Ca rezultat al acestui proces de integrare si rebranding, Grupul Garanti va oferi servicii financiar- bancare pe piata locala catre peste 450.000 de clienti.

“Ma bucur sa anunt integrarea celor trei IFN-uri in familia Garanti, sub marca Garanti, alaturi de Garanti Bank. Cu o istorie de 63 de ani pe piata din Turcia si 12 ani in Romania, Garanti este o garantie a serviciilor bancare moderne, a produselor si serviciilor inovatoare, precum si a orientarii catre client. Cred ca aceasta integrare a echipelor si a marcilor va consolida prezenta noastra in Romania, iar Grupul Garanti va deveni o forta financiara pe piata locala,” a declarat Murat Atay, Director General al Grupului Garanti.

Garanti Leasing, Garanti Credite de Consum si Garanti Credite Ipotecare isi vor continua activitatile pe piata locala, sub coordonarea Garanti, deservind peste 250.000 de clienti. Acestea vor completa gama de produse si servicii a Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar - vehicule, echipamente si imobiliar – si sale & lease-back) si servicii de administrare
a flotelor, cu credite de consum oferite intr-o retea extinsa de magazine partenere, precum si cu credite ipotecare dedicate achizitiei de imobile si terenuri sau refinantarii altor credite.

In scopul obtinerii unor sinergii puternice si a unei pozitii importante pe piata locala, cooperarea dintre companiile grupului a inceput in urma cu peste doi ani. Pana in momentul de fata, cooperarea s-a manifestat la nivelul fortei de vanzari pentru produsele de creditare pentru persoane fizice si carduri de credit ale bancii, rezultatele cooperarii fiind foarte bune: peste 40.000 de carduri de credit Bonus Card si peste 700 de credite aprobate au fost contractate prin
aceste canale.

Sursa: Garanti Bank